Vokalni ansambl SRMA Fojnica, nezaustavljivo ide naprijed. Gostovanja se nižu jedno za drugim.

Na neke pozive se iz opravdanih razloga nije u mogućnosti odazvati. Nada se da će budućnost donijeti usaglašavanje termina i nadoknadu propuštenih, a veoma značajnih nastupa, a od dragih saradnika, razumijevanje.

SRMA na velikoj zagrebačkoj sceni

U Centru za kulturu Novi Zagreb u organizaciji BKUD “Sevdah” Zagreb, 4. decembra održano je VI kulturno stvaralaštvo Bošnjaka grada Zagreba. Cilj manifestacije bio je prikazati kulturno stvaralaštvo bošnjačkih udruga na području grada Zagreba.

VA SRMA je imao iznimnu čast i zadovoljstvo da da svoj doprinos u obilježavanju VI stvaralaštva kulture Bošnjaka grada Zagreba, kao gost u programu.

Susreti s domaćinima, predivnim i nadasve profesionalnim ljudima, učinili su da članice SRME boravak u Zagrebu dožive kao jedno vrijedno i iznimno lijepo gostovanje. Posebne pohvale i zahvalnost pripadaju Džani Kahteran Hodžić, izuzetno vrijednoj i poduzetnoj mladoj ženi, koja je dočekala članice SRME i pružila im sve što je trebalo da se osjećaju ugodno.

Susret sa svjetski eminentnim imenom, dr. Asimom Kurjakom, njegovim velikim pohvalama za nastup VA SRMA, podršci koju je pružio kao i susret s ljepotama grada Zagreba, dodatno su uljepšali boravak u Zagrebu. S pregrštima predivnih utisaka, članice SRME vratile su se iz Zagreba u svoju domovinu i svoj grad.

Muzički program bio je popraćen izložbom i revijom narodnih nošnji.

SRMA na pozornici kolijevke sevdaha – Ilidži

Pred polazak u Zagreb, ansamblu SRMA stiže poziv od KUD Ilidža.

Ansambl se poziva da da svoje učešće na manifestaciji, KONCERT TRADICIONALNE PJESME, pod sloganom “Na mladima sevdah ostaje“. Poziva se u svojstvu specijalnog gosta večeri.

Puno je razloga da se članice Srme, na čelu s voditeljicom Nerminom Čohadžić, osjećaju ponosno i zahvalno na ovom pozivu, koji dolazi iz kolijevke bosanskohercegovačkog sevdaha.

Lijepo je bilo biti dio muzičke sevdah večeri, sevdisati uz izvanrednu interpretaciju divnih mladih ljudi koji baštine bosanskohercegovačku muzičku tradiciju, sevdah.

Značajno je biti dio njihovih koraka na stazi kojom koračaju za svoju i dobrobit cjelokupne bosanskohercegovačke zajednice.

Zahvaljujući  izvanrednoj organizaciji, ljubaznošću i profesionalizmu domaćice večeri, gospođe Jasmine Turković Feriz, kao i svih drugih učesnika i saradnika, ansambl SRMA je u kompoziciju uspomena ubilježio još jedno, lijepim muzičkim bojama obojeno, muzičko iskustvo.