MUZIČKA PERA VOKALNOG ANSAMBLA “SRMA” FOJNICA, NE MIRUJU: URAĐEN NOVI SPOT NA STUDIJSKI SNIMAK ZA PJESMU “ZA TVOJE OČI CRNE”

Ambicija nas tjera da počnemo, a navika nas tjera da idemo dalje. (Džim Rajan)

Ambicioznost u radu Vokalnog ansambla “Srma” već odavno je poprimila oblike navike za hod dalje. Nižu se nova stvaranja, novi rezultati, bilježe novi uspjesi.

Najnoviji ishod predanog i posvećenog rada VA “Srma” je novi spot na pjesmu “Za tvoje oči crne”.

Foto: VA Srma
Foto: VA Srma

MALO O ANSAMBLU

Dolazak i zbližavanje članica Ansambla je početak na njegovoj vremenskoj putanji. Međusobnim razvijanjem razumijevanja i podrške, razvijao se osjećaj bliskosti pripadanja.

Pozitivne, tanane konekcije, vođene kvalitetnom i otvorenom komunikacijom voditeljice Ansambla, Nermine Čohadžić, rastao je osjećaj bliske povezanosti. Povezanost je rađala zadovoljstvo.

Zadovoljstvo je rađalo zajednički hod ka zajedničkim ciljevima i uspješnim rezultatima.
Višegodišnji kontinuitet u radu i njegova prepoznatljivost, rezultirali su mnogobrojnim nastupima u BiH, regionu i šire. Bilježe se trocifrenim brojem.

Nastupi na velikim scenama, uz velika muzička imena, govore o kakvom se pristupu rada radi i kvalitetu koji se postiže.

Studio Samir Zavlan Sarajevo, otvorio je svoja profesionalna i u muzičkim krugovima renomirana vrata VA Srma, velikom prijatelju Ansambla. Snimljen je još jedan studijski snimak, ovaj put, za numeru “Za tvoje oči crne”.

Idejno rješenje spota osmislio je naš Fojničanin, Boris Trogrančić. Svojom profesionalnošću i osobnošću u međusobnu saradnju unosi mir, radost i zadovoljstvo.

Foto: VA Srma

Spot je snimljen na dvije fojničke lokacije, Slapovi Kozice i enterijeru Kamin sale, restoran banjskog lječilišta Fojnica.

Foto: VA Srma
Foto: VA Srma

Projekat snimanja spota podržala je Općina Fojnica, BH Telecom i prijatelji Ansambla.

Fojničani i svi oni koji vole i prate ono što radi “Srma”, mogu uživati na YouTube kanalu, VA “Srma” Fojnica.