Prateći aktivnosti naših udruženja koja djeluju u Fojnici, primjetna je njihova velika želja da naš grad bude reprezent urednosti, čistoće i gostoljubivosti što je odlika savjesnih i kulturnih ljudi.

Da nismo svi isti, dokazuju fotografije onečišćenih rijeka, šuma, kao i velike količine otpada koje ostaju poslije izletnika ili neodgovornih pojedinaca.

Ovaj put smo dobili slike od BBK “Triton”, koji se našao na slapovima Kozice te su brzom akcijom i za kratko vrijeme očistili izletište od smeća koje se nakupljalo dugo vremena.

Hvala im od sveg srca i veliko bravo za ekipu BBK “Triton”.

I ovaj put pozivamo sve građane da budu dio onih koji vole i čuvaj svoju okolinu.

Prenosimo vam poruku u cijelosti Udruženja BBK “Triton” Fojnica.

Jedan od prioritetnih zadataka koje je Brdsko biciklistički klub “Triton” pred sebe postavio, jeste očuvanje i zaštita prirode.

Priroda je prema području Fojnice bila izuzetno naklonjena te mu je podarila veliki broj svojih ljepota, na žalost te njene ljepote obilaze i posjećuju pojedinci kojima, sudeći po njihovim postupcima, nije mjesto u takvom okruženju.

Na društvenim mrežama svakodnevno gledamo prelijepe fotografije sa Slapova Kozice, Kaštela, Prokoškog Jezera, Malkoča, Vladića Vrha, Vranice, Pogorelice… međutim, stvarna slika tih mjesta i stvarna slika nas samih je ipak malo drugačija od onoga što pokušavamo prikazati.

Prizor koji smo zatekli pored hladnjaka i okoline Slapova Kozice je bio zaista jadan i ponižavajući za ljudski rod, taj prizor je odraz nečije kulture, odgoja, obrazovanja i kućnog vaspitanja.

Pridruži se Brdsko biciklističkom klubu “Triton” i doprinesi ljepšem izgledu naše okoline!