BBK “Triton” s ponosom najavljuje biciklistički projekat “Rolla Made in BiH“, koji će se održati od 2. do 13. maja 2023. godine.

Učesnici projekta “Rolla Made in BiH” su Alma Golešić Okić koja je i vođa ture, Dario Mihalj, Haris Hasić, Adnan Hrgić i Namik Mešak.

Svih pet učesnika projekta “Rolla Made in BiH” su članovi BBK Triton, a Hercegovci su naravno i članovi BK Neretva i BK Mostar.

Projekat “Rolla Made in BiH” je planiran kao dvanaestodnevni i izuzetno je zahtjevan, obzirom da se radi o 1500 kilometara dužine i oko 15 kilometara uspona, a put slijedi granice Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekt ima za cilj promovirati važnost zdravlja i tjelesne aktivnosti, te istaknuti potencijal Bosne i Hercegovine.

Uz prirodne ljepote, kulturnu baštinu i talentirane ljude, ovaj projekt predstavlja promociju svega što naša zemlja nudi.

“Ovo će biti sjajna prilika da upoznamo one djelove naše BiH koje do sada nismo imali priliku obići, ali i da upoznamo nove prijatelje bicikliste koji će nam se pridružiti na područjima svojih gradova i time nas podržati”, naglasili su iz BBK “Triton”.

Ekipa će koristiti Rolla Active aplikaciju kako bi pratila svoje fizičke aktivnosti tijekom cijele rute. Rolla platforma će također omogućiti svima da prate napredak biciklista i budu dio ove velike priče.

Pozivamo sve ljubitelje biciklizma i zdravog života da podrže ovu ekipu i možda ih čak i isprate biciklima iz svojih gradova na nekoj od dionica.

Biciklistima želimo lijepo vrijeme, laganu pedalu i sreću na putu!

Generalni pokrovitelj ture je Rolla iz Mostara, a podršku će pružiti Fojnica MILK i Color Media iz Fojnice.