"Vranica Bike" 2022

Planina Vranica je područje koje nudi zaista velike mogućnosti kada je u pitanju brdski biciklizam, stoga smo odlučili ovogodišnju turu preusmjeriti u odnosu na prošlogodišnju.

Na ovaj način želimo promovisati šire područje Vranice, ali i učesnicima biciklijade pružiti mogućnost da bolje upoznaju ovu ljepoticu.

Ovogodišnja “Vranica Bike” vas vodi pored rječice Borovnice do planinskog naselja Vrtača, zatim dalje prema planini Sikiri na kojoj je planiran ručak i odmor.

Avanturu dalje nastavljamo planinarskom stazom koja nas oko Šćita vodi do izvora Vrbasa, nakon kojeg prelazimo na Dernečište.

Poslije odmora i uživanja u fascinantnim pogledima i krajolicima, prelazimo na Zec planinu sa koje se spuštamo do Pogorelice gdje nas očekuje odmor, užina i osvježenje.

Tura “Vranica Bike” 2022. je tehnički i kondiciono zahtjevna, ali je samim tim ljepša i izazovnija za prave istinske ljubitelje biciklizma i prirode.

Na ovoj turi ste obavezni imati ispravan brdski bicikl, rezervnu gumu, kacigu i rezervnu odjeću.

Organizator će obezbjediti pratnju terenskim vozilom do Sikire, medicinsku podršku, ručak, užinu osvježenje, poklone i vodiče.

Učešće je potpuno besplatno za sve, s tim da ste obavezni popuniti elektronsku prijavu koja se nalazi na našoj stranici, najkasnije do 23.08.2022. godine.

Elektronsku prijavu vršite putem linka:
https://forms.gle/eF76sCYUL4M8HZv99.

(BBK “TRITON” FOJNICA)