Političko oglašavanje

Dragi građani BiH, kandidat sam na Općim izborima za Parlament BiH. Nosilac sam liste za izbornu jedinicu broj 4 ( ZDK i SBK).

Na prošlim izborima sam također bio kandidat za Parlament BiH, te sam dobio veliku podršku vas koji imate pravo glasa koja se ogleda u 17250 ličnih glasova. Iako je ovaj saziv parlamenta jako loše radio zbog opstrukcija SNSD-a i stalnih sukoba unutar vladajuće koalicije (SDA-SNSD-HDZ-DF), ja sam nastojao da opravdam vaše povjerenje, ali i da opravdam zakletvu koju sam dao svojoj domovini Bosni i Hercegovini na početku mandata. Fokus mog djelovanja je bio na borbi protiv korupcije u pravosuđu i korumpiranih sudija i tužilaca. Kao član istražne parlamentarne komisije o stanju u pravosuđu dao sam veliki doprinos u smjeni bivše Glavne tužiteljice Gordane Tadić i predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije koji je danas savjetnik Milorada Dodika (sami procijenite koliko je nezavisan od politike) i dokazani mrzitelj Bosne i Hercegovine.

Jedini sam zastupnik u Parlamentu BiH koji je u više navrata inicirao i tražio da napravimo i usvojimo akcioni plan za zaustavljanje egzodusa stanovnika BiH u zemlje Zapadne Evrope.

Naravno, ne mogu pobrojati u ovoj objavi sve moje aktivnosti u Parlamentu BiH. Dragi građani, moj rad ste mogli pratiti putem medija i vi ste jedini koji ste mjerodavni da me ocijenite, jer ste me vi birali, a nikako stranke ili partije.

Obećavam da ću svoju borbu za državu BiH pojačati za njene institucije, borbu protiv kriminala i korupcije, također.

Nadam se da ću dati svoj doprinos zaustavljanju odlaska mladih ljudi i za povećanje nataliteta, jer Bosna i Hercegovina može da bude sačuvana i odbranjena samo sa zadovoljnim Bosancima i Hercegovcima.

Dragi moji, glasajte po svojoj savjesti.
Vaš Zukan.