Političko oglašavanje

O sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, obraćanju Dragana Čovića, izmjenama izbornog zakona, za Hayat je govorio Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Kada je u pitanju Čović, Helez je rekao kako čovjeka ništa ne može ubiti kao njegov jezik.

“Mislim da su svi Hrvati, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj vidjeli da je Čović sramota hrvatskog naroda. Ja sam išao par puta u Vukovar pokloniti se žrtvama. Govor u NSRS-u mu nije trebao ni zbog Prijedora, a ni zbog Srebrenice. Ono je sramotno ponašanje”, kazao je Helez.

“Ne stidim se izjave o nabavci krstarećih raketa. Mi koji volimo Bosnu i Hercegovinu ne možemo vječno kukati i tražiti pomoć od stranaca. Kad god dođe neka budala na čelo susjedne države, mi strijepimo kao ovca od noža. Da se to ne bi desilo, mi se moramo naoružati.

Potpisali smo ugovor o balansu naoružavanja sa susjednim zemljama. Srbija se naoružala do zuba, a ovdje se zagovara demilitarizacija. Nabavit ćemo i krstareće rakete i dronove ako treba. Mi nikad nismo nikog napali. Nisam militarista, imam više prijatelja Hrvata nego Čović”, zaključio je Helez piše Source.