Poštovani prijatelji, dobri ljudi, Udruženje “Prosvjetitelj” Tim Fojnica Vas poziva da zajedno sa članovima ovog Udruženja, a u ovim vrlo teškim trenucima, pomognemo našem gradu, Fojnici.

Više od 400 hiljada ljudi širom svijeta zaraženo je koronavirusom. U Bosni i Hercegovini zaraženo je 185 osoba i sve su prilike da će taj broj i dalje rasti.

Udruženje „Prosvjetitelj“ Srebrenica već više od dvije decenije neumorno radi, između ostalog i na pomoći onima kojima je pomoć potrebna, a pomaže i bh. institucije.

Udruženje „Prosvjetitelj“ Srebrenica je već uključeno povodom sprječavanja širenja koronavirusa u našoj Bosni i Hercegovini. Domu zdravlja u Sapni uručili smo 1900 rukavica, 500 zaštitnih maski i četiri hiruška seta. Domu zdravlja u Kalesiji smo donirali 2000 rukavica i 500 zaštitnih maski. I ne planiramo stati na tome.

Smatramo da, uz uvažavanje i pridržavanje uputa nadležnih službi o mjerama prevencije, trebamo i djelovati te sagledati realne potrebe na terenu.

Stoga, upućujemo ovaj apel o prikupljanju novčanih sredstava i pozivamo Vas da u skladu sa svojim mogućnostima date doprinos.

Napominjemo da će sav priliv novčanih sredstava kao i utrošak biti transparentan i usmjeren na sve građane općine Fojnica, a prema preporukama Kriznog štabom CZ Fojnica.

Informacije za uplatu

Napomena: Obavezno za svrhu uplate napisati: “HUMANITARNI RAD – TIM FOJNICA”.

Uplate iz BiH (KM račun)

PRIMALAC: UDRUŽENJE “PROSVJETITELJ” SREBRENICA
SVRHA: “HUMANITARNI RAD – TIM FOJNICA”
TRANSAKCIJSKI RAČUN: 1610250021380011
IZNOS: (po želji i mogućnosti)

Uplate izvan BiH (Devizni račun)

BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391611250000271112
FULL BENEFICIARY NAME: PROSVJETITELJ UDR ZA AFIR UNIVER
FULL BENEFICIAY ADDRESS: CRNI GUBER BR 50