Jedno od najpoznatijih i svakako najljepših fojničkih izletišta, ovih dana dobiva sasvim drugo lice.

Izuzetno je veliki broj onih koji su posjetili Slapove Kozice, međutim, samo je mali broj ljudi imao priliku uživati u ljepotama sva tri slapa.

Zbog svoje nepristupačnosti, donja dva vodopada su bili potpuno “neiskorišteni” i skoro nevidljivi ljubiteljima prirode.

Inicijativom općinskog načelnika gosp. Sabahudina Klisure, općina Fojnica je pristupila izradi idejnog projekta te realizaciji istog, odnosno uređenju izletišta Slapovi Kozice.

Sa ciljem veće bezbjednosti za posjetioce, postavljene su ograde, rukohvati i bezbjedonosne sajle, a sva tri slapa će biti povezana uređenim šumskim stazama sa ulazom u park prirode.

Ono što treba posebno naglasiti jeste da motornim vozilima neće biti dozvoljen pristup parku prirode, tako da će izletnici, šetači, ljubitelji prirode i svi drugi posjetioci moći nesmetano uživati u šumu slapova, cvrkutu ptica, odmoru ili ugodnoj šetnji u ovom prelijepom prirodnom dragulju.

Završetak radova je planiran krajem ove sedmice, pa se posjetioci mole za strpljenje kako bi izvođači nesmetano priveli kraju uređenje.

Pogledajte fotogaleriju.

Tekst/Foto: Namik Mešak