Brdsko biciklistički klub “Triton” po prvi put organizuje biciklijadu pod nazivom “Vranica Bike”.

Vranica je inače jedna od najljepših planina Bosne i Hercegovine, ali je na žalost nedovoljno promovisana što mi kao klub i kroz ovaj događaj želimo promijeniti i postaviti je na njeno zasluženo mjesto.

Obilazak gorskog oka – Prokoškog jezera, izvori ledene planinske vode, nepregledni pašnjaci i prostranstva, pogledi na vraničke divove iznad 2000 metara nadmorske visine, kampovanje u prelijepoj prirodi iznad jezera, fenomenalni pejzaži i panorame sa kojih ćete ponijeti nezaboravne uspomene, vožnja kroz najljepše dijelove Vranice, uživanje u plodovima prirode brusnici i borovnici su dio sadržaja u kojem će učesnici zasigurno uživati na ovom dvodnevnom druženju.

Učešće na biciklijadi “Vranica Bike” je potpuno besplatno i bez ikakvih kotizacija, s tim da se mogu prijaviti samo spremniji vozači jer je dionica koju vozimo drugoga dana nešto zahtjevnija.

Prijave traju do 22.08.2021. godine, a broj učesnika je ograničen.

Svi učesnici biciklijade voze na vlastitu odgovornost, BBK “Triton” nema nikakve obaveze prema učesnicima, osim da obezbjedi vodiče.

Kaciga na ovom događaju je obavezna i oni koji je ne budu imali neće moći učestvovati.

Kampovanje je planirano na Malom jezeru iznad Prokoškog jezera, učesnici su obavezni ponijeti svoje šatore i vreće za spavanje, a ostaje mogućnost iznajmljivanja katuna za prenoćiste što će biti u režiji učesnika koji to žele.

Prevoz šatora, vreća za spavanje i ostale opreme je obezbjeđen od strane organizatora.

Auto pratnja, tehnička podrška, osvježenje, ručak i doručak su također obezbjeđeni od strane organizatora.

Pored ovako dobre organizacione pripreme, ne vidimo niti jedan razlog da nam se ne pridružite i uživate zajedno sa nama.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

Start je u subotu 28.08.2021. godine u 10:00 sati ispred tržnog centra Šumaplod (Fojnica) gdje je obezbjeđen parking za automobile, a završavamo povratkom idućeg dana oko 16:00 sati.

NAPOMINJEMO DA TURA NIJE LAGANA NITI BEZAZLENA I NIJE POGODNA ZA POČETNIKE!

Maloljetni biciklisti mogu učestvovati samo u pratnji roditelja!

Zbog epidemiološke situacije molimo sve učesnike da se strogo pridržavaju uputa.

PRIJAVA JE OBAVEZNA ZA SVE UČESNIKE!,

(BBK “TRITON” FOJNICA)

Prijavu vršite putem linka: https://forms.gle/zAaz4FDBNXywt5n39 ili na obrascu u nastavku.