Foto: Reumal.ba

Ovih dana su „Zmajice“ košarkaške reprezntacije BiH boravile u Lječilištu „Reumal“, gdje su nastavile s pripremama za predstojeće Evropsko košarkaško prvenstvo, koje će se održati u Španiji i Francuskoj od 17. do 27. juna 2021. godine.

Foto: Fojnica.net

Petodnevni boravak

Veliki broj omladine, oduševljenih zbog dolaska najboljih bh. košarkašica, pjevajući i mašući zastavama naše domovine poželjeli su najljepšu dobrodošlicu reprezentaciji, a dočeku su, pored općinskog načelnika Sabahudina Klisure i direktora “Reumala” Alije Mukače, prisustvovali i građani Fojnice i gosti Reumala.

Tokom petodnevnog boravka na pripremama u Fojnici, predstavnice ženske košarkaške reprezentacije BiH sa selektorom Goranom Lojom i direktoricom reprezentacije Razijom Mujanović je ugostio Sabahudin Klisura, načelnik općine Fojnica.

Foto: Fojnica.ba

Klisura se zahvalio reprezentaciji na dolasku u Fojnicu i izrazio nadu da su ispunjena njihova očekivanja kada je u pitanju smještaj i boravak u Lječilištu „Reumal“, kao i uvjeti za trening.

Tom prilikom je načelnik Klisura uručio poklone za sve reprezentativke i zaželio im uspjeh na Evropskom prvenstvu. Predstavnici reprezentacije su uručili načelniku dres s potpisom „Zmajica“ i sliku s njihovim karikaturama.

Foto: Fojnica.ba
Foto: Fojnica.ba

Zahvalili domaćinu

Također, selektor Goran Lojo i direktorica ženske košarkaške reprezentacije BiH Razija Mujanović su zahvalili domaćinima na odličnom dočeku i uvjetima tokom boravka u Fojnici, kao i osoblju Lječilišta „Reumal“ Fojnica.

Nakon boravka u Fojnici, Reprezentacija odlazi u Poreč na prvu pripremnu utakmicu sa selekcijom Hrvatske.

Tekst: Avaz / H. Čukle / Fojnica.net