Foto: Reumal

Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH danas je priređen prekrasan doček u fojničkom Reumalu, gdje će Zmajice boraviti do 27. maja u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Veliki broj omladine, oduševljenih zbog dolaska najboljih bh. košarkašica, pjevajući i mašući zastavama naše domovine poželjeli su najljepšu dobrodošlicu reprezentaciji, a dočeku su također prisustvovali građani Fojnice i gosti Reumala.

Foto: Reumal

Zmajicama je ugodan boravak poželio fojnički načelnik Sabahudin Klisura te direktor Reumala Alija Mukača.

U ime reprezentacije domaćinima se za doček i gostoprimstvo zahvalio selektor Goran Lojo, rekavši kako su prvi dojmovi nakon dolaska u Fojnicu i “Reumal” fantastični.

“Uvjerili smo se u susretljivost i ljubaznost domaćina koji su nam priredili neočekivan doček. Nadam se da ćemo narednih dana u Fojnici podići nivo naše pripremljenosti pred Evropsko prvenstvo”, rekao je Lojo.

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije BiH za nastup na Eurobasketu 2021. počele su okupljanjem igračica 9. maja u Sarajevu. Zmajice su prvo boravile 12 dana na Vlašiću, a na pripremama u “Reumalu” ostaju do 27. maja, nakon čega odlaze u Poreč na prvu pripremnu utakmicu protiv Hrvatske.