Foto: H. Čukle

Proslavljena bosansko-hercegovačka reprezentativka Razija Mujanović se ovih dana nalazi na odmoru i rehabilitaciji u Lječilištu „Reumal“ u Fojnici. O Raziji Mujanović se zna baš sve, a primljena je i u FIBA Kuću slavnih.

Foto: H. Čukle

Sreli smo je na odjelu elektroterapije u hotelu „Reumal“ u Fojnici, ljubazno nas je primila i tokom terapije nam je kazala.

Foto: H. Čukle

– Došla sam na odmor, kako bi bila spremna za pripreme za reprezentaciju BiH, koje ćemo imati u maju, pa tako moram biti zdravstveno dobra, a što se tiče reprezentacije moram biti pripremljena 100%, da mogu dati svoj maksimum, koji će pomoći našim najboljim djevojkama. Vrlo je teško reći šta očekujemo, jer je vanredna situacija, prije svega ova korona, vidjet ćemo da li će nam sve igračice biti zdrave, i na kraju treba dobro odraditi pripreme i da uđu u formu za Evropsko prvenstvo i tada ćemo dati svoj maksimum sigurno, kako bi napravile najbolji rezultat, kaže Razija Mujanović i dodaje

Foto: H. Čukle

– Jedan od problema je što naše djevojke nemaju evropsko iskustvo kao druge reprezentacije, prvi put se pojavljuju na Evropskom prvenstvu, jer se prije nismo kvalikovali, to nam je, rekla bih, jedan od minusa, jer ostale reprezentacije većinom imaju ta evropska takmičenja. Bez obzira na sve, mi imamo mladu i kvalitetnu reprezentaciju i sigurna sam da će te mlade snage dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat, kazala je Razija Mujanović.

Foto: H. Čukle
Foto: H. Čukle
Foto: H. Čukle

Kazala nam je da je zadovoljna, da su svi u Reumalu super i odlični, od fizioterapeuta do osoblja u restoranu, i da bi preporučila Reumal svakome ko želi da se odmori i oporavi.

Foto: H. Čukle

– Bila sam ovdje i na jednom turniru košarkašica, pratila sam koje bi od tih djevojčica mogle biti potencijalne reprezentativke i to mi je veoma važno. Zapazila sam par djevojčica i naravno to će se i dalje pratiti, kao i njihov dalji razvoj. Prvi put sam u Fojnici i mogu misliti kako je ovdje lijepo ljeti. Prelijepi su bazeni i evo nakon sedam dana osjećam napredak, kazala je Razija Mujanović.

Foto: H. Čukle

Danas su predstavnici Reumala kao domaćini ugostili predstavnike Košarkaškog saveza BiH, u sastavu team manager ženske reprezentacije BiH Razija Mujanović i sekretar KS BiH Amer Čolan, gdje su razgovarali o budućoj saradnji.

Izvršni direktor Lječilišta “Reumal” Alija Mukača čestitao je gostima na plasmanu ženske i muške reprezentacije na Evropsko prvenstvo, te im uručio skromne poklone.

Foto: Reumal
Foto: Reumal

– Ako ostanem 15 dana u Reumalu, bit ću spremna da igram na Evropskom prevenstvu u junu, toliko ste dobri, dodala je za kraj Razija Mujanović.

Tekst: H. Čukle / Fojnica.net