U radnoj posjeti općini Fojnica boravio je ministar privrede u Vladi SBK Nisvet Hrnjić sa saradnicima. Ovo je još jedna u nizu redovnih posjeta općinama u Kantonu, u okviru aktivnosti Ministarstva privrede SBK, rečeno je prilikom ove posjete.

Tokom sastanka ministar Hrnjić je predstavio aktivnosti Ministarstva privrede SBK i naglasio važnost ovakvih posjeta, a s ciljem uspostavljanja bolje saradnje između općina i Ministarstva privrede.

Načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura se zahvalio na posjeti i istakao dosadašnju uspješnu saradnju sa Ministarstvom privrede i kompletnom Vladom SBK. Tom prilikom predstavio je općinske projekte i aktivnosti koje doprinose razvoju privrede.

Također, na sastanku je bilo riječi i o podršci privrednicima sa područja općine Fojnica, te o tome šta Općina i Ministarstvo mogu učini da poboljšaju stanje u oblasti privrede.

Nakon radnog sastanka u Općini, ministar Hrnjić i načelnik Klisura su posjetili preduzeća „Štamparija“, „MS&WOOD“, „Reumal“, „Keđex“ i „Nartex“, gdje su razgovarajući sa vlasnicima i direktorima ovih preduzeća dobili informacije o radu, o zaposlenima ali i problemima sa kojima se kompanije susreću u svom radu, piše fojnica.ba.

Prilikom obilaska Lječilišta „Reumal“, tokom kojeg je, od strane izvršnog direktora Lječilišta Alije Mukače, upoznat sa problemima koji opterećuju svakodnevno poslovanje ove Ustanove, ali i uspjesima koje ona posljednjih godina postiže.

Ministar Hrnić po obilasku Lječilišta nije krio zadovoljstvo viđenim, izrazivši pritom spremnost da se Ministarstvo privrede aktivnije uključi u očuvanju i promociji turističkih vrijednosti Fojnice, piše reumal.ba.