Općina Fojnica konstantno nastoji osigurati zaštitnu opremu i druga neophodna sredstva, prvenstveno za Dom zdravlja Fojnica.

Pored toga, danas su zaštitne maske i rukavice uručene i uposlenicima trgovina, trgovačkih centara, pekara i benzinskih pumpi na području općine Fojnica.

Osigurali smo određene broj zaštitnih višekratnih maski i rukavica te smo ih podijelili onima kojima su trenutno najpotrebnije, uposlenicima trgovačkih radnji i pekara, jer njihov rad je značajan za nas i naše građane, da mogu sigurno doći do osnovnih životnih namirnica.

Osim dijeljenja zaštitne opreme, ovom prilikom načelnik Klisura se uvjerio kakvo je stanje na terenu i da li se poštuju naložene mjere.

Evidentno je da su i građani i vlasnici radnji svjesni situacije u kojoj se nalazimo, te se svi uglavnom pridržavaju naloženih mjera.

One objekte, koje danas načelnik Klisura nije obišao, učinit će to u narednim danima.

Također, određen broj zaštitne opreme je dostavljen i Crvenom križu općine Fojnica, a koji će dalje dijeliti onima kojima je ista neophodna.

Služba civilne zaštite će i dalje nastojati da osigura adekvatne količine zaštitnih maski i rukavica i uručivati ih onima kojima su najpotrebnije.