U posljednje vrijeme je kroz niz aktivnosti realiziran projekt društvenog aktivizma mladih s područja Općine Kiseljak, koji je podržan i od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK. Organizator projekta je Udruženje građana “Intelekt” iz Kiseljaka koje nastavlja s pozitivnom praksom uključivanja mladih osoba u brojne projekte kroz koje će steći neophodna iskustva za ono što ih očekuje u budućnosti.

“Mladi ljudi imali su priliku za druženje, ali i korisna saznanja koja smo im omogućili prilikom posjeta raznim institucijama. Cilj je da se što više mladih uključi u društvena dešavanja da bi shvatili svoju važnu ulogu i da bi ostali u našoj zemlji gradeći bolju budućnost za sve nas. Zahvaljujem se kantonalnom ministarstvu koje vodi računa o obrazovanju, nauci, kulturi i sportu, ali i o mladima, što pokazuje podrškom ovim važnim projektima”, istakao je predsjednik UG “Intelekt” Kiseljak, gospodin Neđad Topalović.

Napominjemo da je UG Intelekt Kiseljak već prepoznatljivo po radu sa mladim osobama i u posljednjih nekoliko godina uključuje mlade osobe i učenike osnovnih i srednjih škola u svoje projekte, što je za svaku pohvalu.