Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ) daje preporuke za osobe starije životne dobi i hronične bolesnike zbog koronavirusa.

– Preporučuje se osobama starije životne dobi da izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prijevoza. Također, preporučuje se osobama starije životne dobi da preskoče rutinske kontrole i odlaske u ordinacije kod obiteljskog liječnika i u bolnice, ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena zaštita. Preporučuje se najprije liječnika kontaktirati telefonom, ukoliko je osobi ove dobi potreban recept ili liječnički savjet.

– Također, svi hronični bolesnici koji imaju potrebu za zdravstvenom intervencijom (recept za lijek, pregled, kontrola), obavezno prethodno kontaktirati zdravstvenu ustanovu telefonom!

Podsjećamo da je Crveni križ općine Fojnica stavio na raspolaganje pomoć svojih volontera u slučaju bilo kakve potrebe: odlazak u trgovinu, odlazak kod liječnika, dostava lijekova iz ljekarne i drugih oblika pomoć, a koje možete kontaktirati na jedan od ovih brojeva:

  • 063 352 286 (Anita M.)
  • 060 31 71 275 (Bekir K.)
  • 061 037 926 (Abdulkerim K.)