Nejra Ivazović, učenik generacije

SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica je ove školske 2023/2024. godine iznjedrila 10 učenika generacije od ukupno 208 maturanta. Pored toga, 33 maturanta su bili odlični sve četiri godine, što je zasigurno veliki uspjeh i učenika i škole.

Učenici generacije SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica u školskoj 2023/2024. godini

Intrevju sa učenicima generacije ima za cilj javnu pohvalu učenika generacije, te motivaciju budućih srednjoškolaca da slijede njihov put uspjeha. Također, kroz intervju želimo istaknuti značaj SMŠ “Zijah Dizdarević” u ostvarivanju ovakvih ciljeva.

Nejra Ivazović – Ponos SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica

Na samom početku, čestitamo ti draga Nejra na ovom velikom i zasluženom uspjehu.

Fojnica.net: Možeš li nam se kratko predstaviti?

Nejra Ivazović: Moje ime je Nejra Ivazović. Završila sam elektrotehničku školu, smjer računarska tehnika i automatika. Živim u blizini Kiseljaka. Slobodno vrijeme volim da provodim s prijateljima i stvaram uspomene vrijedne sjećanja.

Fojnica.net: Kakav je osjećaj ponovo nositi titulu učenika generacije, jer znamo da si bila učenik generacije i u osnovnoj školi?

Nejra Ivazović: Nositi titulu učenika generacije je divan i poseban osjećaj.

Fojnica.net: Da li ti je bilo teško kroz ove četiri godine srednjoškolskog obrazovanja?

Nejra Ivazović: Jedino što bih izdvojila kao težak period tokom srednjoškolskog obrazovanja jeste taj prvi razred zbog pandemije korona virusom. Nakon toga sve je bilo lakše i jednostavnije.

Fojnica.net: Nema dileme da je za tvoj uspjeh najzaslužnije tvoje znanje, rad i učenje. Koga još smatraš zaslužnim za sve što si postigla? Želiš li nekog posebno da istakneš?

Nejra Ivazović: Najveću zahvalnost za sve u životu dugujem svojoj mami Samri. Za sve u životu – mama je moj heroj.

Fojnica.net: Zašto si se baš odlučila upisati elektrotehničku školu?

Nejra Ivazović: Moja interesovanja su usko vezana za tehničke nauke, tako da je to jedan od najvećih razloga.

Fojnica.net: Koji su ti najdraži predmeti?

Nejra Ivazović: Nemam najdraži predmet, ali najzanimljiviji su mi bili stručni predmeti i zahvalna sam profesoru Sabidu i profesorici Sarah što su nam neumorno prenosili svoje znanje i motivisali da istražujemo razne oblasti.

Fojnica.net: Šta za tebe predstavlja SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica? Šta je ono najljepše što ćeš ponijeti kao uspomenu na svoju srednju školu i šta će ti najviše nedostajati?

Nejra Ivazović: Ova škola će mi zaista ostati u lijepom sjećanju. Bilo je tu mnogo lijepih trenutaka koje ću pamtiti cijeli život. Radujem se i nekim novim poglavljima života, ali SMŠ “Zijah Dizdarević” ostaje u srcu.

Fojnica.net: Koji savjet bi uputila sadašnjim i budućim učenicima?

Nejra Ivazović: Ono što bih savjetovala sadašnjim i budućim učenicima jeste da stvaraju što više lijepih uspomena sa svojim prijateljima, jer to je ono što će pamtiti cijeli život, a ono najbitnije jeste da budu ambiciozni i da budu svjesni da će im svaka prepreka na putu ka uspjehu biti neka lekcija.

Fojnica.net: Da li imate nešto poručiti ili zahvaliti se profesorima?

Nejra Ivazović: Zahvaljujem se svim profesorima koji su mi predavali prethodne četiri godine. Posebna zahvala razredniku Emiru Boriću na bezuslovnoj podršci, motivaciji i razumijevanju. Također, veliko hvala profesorici Zilhi i profesorici Almi.

Fojnica.net: Koje osobine i vještine, po tvom mišljenju, treba imati odličan profesor?

Nejra Ivazović: Po mom mišljenju, odličan profesor treba imati empatiju i mnogo strpljenja. Također, treba motivisati učenike da se trude i uče.

Fojnica.net: Zašto bi preporučila ovu školu budućim generacijama?

Nejra Ivazović: Preporučila bih je zbog divnih profesora i pozitivne atmosfere. U ovoj školi se uvijek osjeća toplina i ljubav.

Fojnica.net: Koji su tvoji planovi za dalje školovanje?

Nejra Ivazović: Moji planovi za budućnost ostaju vezani za elektrotehniku.

Fojnica.net: Za kraj, koji je tvoj životni moto?

Nejra Ivazović: Moj životni moto je: “Duboko vjeruj u ono što želiš i zapamti da je izgubljeno samo ono čega smo se odrekli”.

Zahvaljujemo ti se Nejra na izdvojenom vremenu, još jednom ti čestitamo i želimo mnogo sreće i uspjeha u daljem obrazovanju.