Ministar obrazovanja Bojan Domić

Nastava u ponedjeljak kreće redovno, a resorno Ministarstvo obrazovanja SBK poslalo je ispravljene upute i preporuke nastavnicima i učenicima.

Upute s Dodatnim procedurama za početak nove školske 2020/21. godine

Čitav svijet, kaže resorni ministar Bojan Domić, opredijelio se za normaliziranje svakodnevnih aktivnosti i to da naučimo živjeti s koronom, tako će i u SBK nastavu u školama pokušati održati što više bude moguće.

“Uz poštivanje svih pravila naravno. Bitno je da djeca imaju što manje fizičkih kontakata sa drugom djecom, da ne budu u skupinama, osim onih u kojima su uvijek ista djeca na nastavi. Od roditelja očekujemo odgovornost, da prate zdravstveno stanje djeteta, moguće simptome, te ih evidentiraju u “check in” listu koju će djeca nositi sa sobom u školu i da profesor u nju ima uvid”, kazao je Domić, te dodao da su upute izdali i za nastavnike.

“Nastavnici sve imaju propisano, od nošenja maski, držanja distance, održavanja higijene prostora i sebe, nisu to neke posebne upute koje i mi druge ne bi trebali prakticirati svaki dan”, kaže ministar.

Za djecu koja su pod nekim rizikom, oni ili članovi njihove obitelji, ostavljena je opcija da ne moraju pohađati redovnu nastavu, nego to mogu online putem.

“Ostavili smo mogućnost roditeljima ako dijete bude pod bilo kojim rizikom da ne mora dolaziti u školu. Zdravlje djeteta je najvažnije”, rekao je Domić.