Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u cijelom svijetu 8. maja u znak sjećanja na dan rođenja osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa Henryja Dunanta.

U skladu sa trenutnom situacijom u svijetu ovogodišnji moto Crvenog križa je APLAUDIRAJMO, kako bi dali podršku svim uposlenicima i volonterima koji su uključeni u rad Crvenog križa.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a u sklopu sedmice Crvenog križa (08.05. – 15.05.), danas su volonteri Crvenog križa Fojnica vršili distribuciju markica u našem gradu.

Pogledajte foto galeriju.

– Želimo da se zahvalimo našim građanima koji su se odazvali akciji i koji su nam uvijek pružali nesebičnu podršku u našem radu – napisali su volonteri Crvenog križa Fojnica.

Crveni križ je organizacija koja se kontinuirano priprema i reaguje u svim očekivanim i neočekivanim situacijama, što je posebno vidljivo u slučaju katastrofa i odgovora na njih. Svoju humanost na djelu su pokazali i sada, u toku pandemije izazvane koronavirusom.