Na ovogodišnj konkurs za najbolju kratku priču/pripovijetku u 2020. godini u okviru Književno-kulturne manifestacije “Susreti Zija Dizdarević” pristiglo je 106 radova.

Raspisan konkurs ‘Zija Dizdarević’ za kratku priču/pripovijetku u 2020. godini

Predsjednik Upravnog odbora Susreta Nevres Jemendžić kazao je da je žiri u sastavu: Šejla Šehabović, književnica i direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Edin Pobrić, književnik i profesor na Odsjeku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Sarajevu te Josip Mlakić, književnik i scenarista, završio svoj posao.

– U uži izbor za nagradu ušle su priče: “Na groblju” Ivone Grgić iz Tuzle, “Prostor koji se skuplja” Slaviše Obradovića iz Prijedora, “Sedmični dodatak iz kulture” Ninoslava Mitrovića iz Banjaluke, “Kada ćete me voditi” Željke Šutić iz Mostara i “Kerber” Fedora Marjanovića iz Banjaluke – kazao je Jemendžić.

Dodjela nagrada za tri prvoplasirane priče bit će održana 27. novembra u 13 sati u prostorijama Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu (Sime Milutinovića Sarajlije 7).

Time će zvanično biti završena ovogodišnja 36. Književno-kulturna manifestacija “Susreti Zija Dizdarević”.

Mihneta Stupac Avdić
Projekt koordinator Muzeja

Sarajevo, 20. novembar 2020.