Kompanija BH Telecom donira milion KM za nabavku vakcina protiv koronavirusa.

Na današnjoj hitnoj sjednici, Uprava BH Telecoma je jednoglasno donijela odluku i uputila inicijativu Nadzornom odboru kompanije da se zbog trenutne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, navedeni iznos za vakcine izdvoji iz ostvarene dobiti BH Telecoma.

– U trenucima pogoršane epidemiološke situacije kojoj svjedočimo, vakcine su trenutno od iznimne važnosti kako bismo se uspješno izborili s pandemijom – izjavio je generalni direktor kompanije Sedin Kahriman.

Sedin Kahriman, generalni direktor kompanije BH Telecom

Po njegovim riječima, daljnje aktivnosti u realizacije ove donacije će se koordinirati s Nadzornim odborom, Skupštinom Društva i predstavnicima Vlade Federacije BiH.

– Smatramo da je neophodno da se svi maksimalno angažujemo kako bismo pomogli građanima u Bosni i Hercegovini i zajedno lakše prevazišli trenutnu situaciju – kazao je također Kahriman.

Ulaskom u drugu godinu borbe protiv koronavirusa, Bosna i Hercegovina bilježi povećan broj zaraženih, a kako ističu u stručnim zdravstvenim krugovima, vakcinacija je jedini način za zaustavljanje pandemije.

BH Telecom je i prošle godine, u prvim danima pandemije, hitno reagirao i donirao milion KM kantonalnim i općim bolnicama za nabavku potrebne medicinske opreme. Također je za skoro 5.000 učenika širom BiH omogućio besplatan pristup internetu i obezbijedio računarsku opremu, a sve svoje tehnološke kapacitete stavio na raspolaganje obrazovnim institucijama i poslovnim subjektima.