Lijepe vijesti donosimo danas iz Fojnice. U prostorijama Općine Fojnica upriličeno je potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika s Fondacijom Hastor.

Fondacija Hastor je dobrotvorna i neprofitna organizacija koja podržava, osnažuje i motiviše djecu i mlade da postanu lideri u svojim zajednicama koji će svojom plemenitošću, humanošću i dijeljenjem dobra biti ambasadori Fondacije Hastor u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Upravo takvih 3 učenika s područja Kreševa dobilo je priliku da postane dio ove priče. Svi oni će, osim značajne finansijske podrške tokom svih 12 mjeseci u godini, dobiti priliku za unapređivanje i razvijanje svojih znanja i vještina kroz mentorsku podršku, što je sinonim za rad Fondacije Hastor.

Današnjim potpisivanjem ugovora u Fojnici, uz nove stipendiste, Fondacija Hastor u školskoj 2024/2025. godini u Fojnici stipendira 13 učenika, koji su stipendisti Fondacije od ranije te su njihovi ugovori u ovoj godini automatski obnovljeni. Početkom nove akademske godine bit će potpisani ugovori i sa studentima s ovog područja, čime će se ovaj broj dodatno povećati.

Potpisivanje ugovora vodila je direktorica Fondacije Hastor Lejla Đonlagić koja ističe:

Najveća jedinstvenost Fondacije Hastor ogleda se u volonterskom programu. U trendu masovnog odlaska mladih ljudi u druge države, zahvaljujući programu stipendiranja i mentorstva, Fondacija pruža mladim ljudima perspektivu unutar naše države te im daje priliku da razvijaju svoje potencijale i učestvuju u unapređenju lokalnih zajednica kao što to čine i naši stipendisti u Fojnici i Kreševu. Na taj način gradimo uspješne mlade ljude, stvaramo nove lidere i jačamo Bosnu i Hercegovinu.

Samo u prethodnoj školskoj/akademskoj 2023/24. godini, Fondacija Hastor je brojala više od 2.300 stipendista, što je najveći pojedinačni broj stipendista od svih registrovanih fondacija u Bosni i Hercegovini. Ove godine ta cifra povećava se dolaskom novih stipendista iz cijele BiH.