U okviru projekta “Izgradnja i sanacija putne infrastrukture na podučju općine Fojnica” završeno je asfaltiranje ulice Luke.

Prije izvođenja radova izvršeno je proširenje pomenute ulice putem ekspoprijacije od tri vlasnika na širinu od 5 m u dužini od 100 m, izvršeno je podizanje lošeg nasipa, ugradnja tamponskog sloja, te podizanje šahtova za odvodnju oborinskih voda.

Ukupna vrijednost projekta je 46800 KM sa PDV-om. Sredstva su obezbjeđena od strane Ministarstva prostornog uređenja, građenja i stambenih poslova SBK Travnik u iznosu od 35000 KM, a ostatak se sufinasira iz Budžeta općine Fojnica.

Nakon provođenja postupka javne nabavke najpovoljniji ponuđač bio je konzorcij TWI d.o.o Kiseljak i Bucomerc d.o.o. Kiseljak.

Nadzor nad izvođenjem radova vršio je AGD Biro d.o.o. Fojnica.

Radove je obišao općinski načelnik Sabahudin Klisura sa saradnicima.

Realizacijom ovog projekta stanovnicima ulice Luke bit će olakšano odvijanje saobraćaja te uključenje na regionalni put što će doprinijeti boljoj sigurnosti u odvijanju saobraćaja za sve učesnike.

Već od naredne sedmice lider konzorcija TWI d.o.o. Kiseljak ulazi u radove sanacije šetališne staze uz rijeku Dragaču, ulice Bježanija i ulice Trokut.

(fojnica.ba)