Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona naredilo je obdukciju tijela muškarca koji je jučer u poslijepodnevnim satima stradao u ćumurani u mjestu Crnički Kamenik u općini Kreševo, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

– Dežurni tužilac izdao je naredbu za pregled i obdukciju nastradalog NN lica. Obdukcija je završena, međutim patolog Tužilaštvu još nije dostavio nalaz i mišljenje. U cilju utvrđivanja identiteta i uzroka smrtno stradale NN osobe, naredit će se biološko – DNK vještačenje. Poduzimaju se i druge zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojim je nastradao mladić – kazali su iz Tužilaštva SBK.

Kako su kazali u policiji, oko 15.35 sati Policijskoj stanici Kreševo prijavljeno je da se u ćumurani u kojoj se proizvodi drveni ugalj nalazi tijelo muškarca.

– Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili vršenju uviđajnih radnji, kao i drugih mjera i radnji iz svoje nadležnosti – kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je stradao 31-godišnji E. F., budući da je njegovo vozilo pronađeno u blizini ćumurane, ali i drugi tragovi koji ukazuju na to da se radi o toj osobi. Kako nezvanično saznajemo, tijelo stradalog muškarca bilo je potpuno ugljenisano, a da bi njegove ostatke izvadili navodno se morala srušiti ćumurana.

Jedna osoba je smrtno stradala u ćumurani kod Kreševa

Ćumurana je u vlasništvu firme “Ajnur-drvo” iz Kreševa koja proizvodi drveni ugalj. Edhem Neradin, vlasnik te firme, je ustvrdio da stradali muškarac nije bio njihov uposlenik.