Želiš naučiti programirati? Pohađaš srednju školu? Na pravom si mjestu!

ŠKOLA PROGRAMIRANJA Plus Ultra je ponovo tu!

Ovog septembra Udruženje Plus Ultra s ponosom najavljuje novi ciklus upisa u Školu programiranja Plus Ultra! Inspirisani prethodnim uspjehom, donose nova tri modula i priliku za upis na besplatnu online edukaciju.

Ako si srednjoškolac i želiš naučiti programirati, a nedostaje ti struktuirano znanje, mentorstvo ili ne znaš odakle početi, onda je Škola programiranja Plus Ultra pravo mjesto za tebe! Iskoristi priliku i napravi svoje prve korake u programskom jeziku C.

Prvi modul traje šest sedmica, a počinjemo već 24. septembra. Interaktivna predavanja će se održavati vikendom i trajat će tri sata, dok će se jednom sedmično u večernjim terminima održavati vježbe u trajanju od 90 minuta, tokom kojih će učesnici uz pomoć tutora rješavati programerske probleme.

Predavanja i vježbe će se održavati po jednom sedmično, te će za uspješno savladavanje gradiva biti potrebno odvojiti minimalno 5 sati sedmično na program škole programiranja. Tačne termine vježbi i predavanja će učesnici saznati nakon što budu odabrani i podijeljeni u manje grupe za efikasniji rad.

Prijaviti se možete popunjavanjem forme dostupne na linku! Prijave traju do 19.9.2022. godine do 23:59 sati!

Škola programiranja Plus Ultra je podržana od strane IT kompanije Mistral, koja je prepoznala vrijednost edukacije mladih iz oblasti programiranja i odlučila podržati učesnike ovogodišnje Škole programiranja. Najbolji polaznik može postati korisnik stipendije “Emir Zec”!

Mistral je rezultat istinskog truda i organizacija sa snažnim osjećajem prema lokalnoj zajednici. Okupljaju preko 300 profesionalaca koji rade na izgradnji jake kulture koja omogućava rast. To je ujedno i Mistralova glavna misija koja stavlja ljude na prvo mjesto, jača kulturu povjerenja i slijedi moto “Strast za rast”.

Više informacija možete dobiti slanjem upita na mail [email protected] ili putem društvenih mreža Udruženja!