Foto: Fojnica.net

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), u Federaciji BiH u protekla 24 sata (do 12h) prijavljeni su rezultati testiranja 4.221 uzorka, od kojih je 1.358 pozitivno na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

U Federaciji BiH do sada je testirano ukupno 523.683 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 105.046 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH je evidentiran oporavak 86.661 pacijenta.

U protekla 24 sata evidentiran je oporavak 388 pacijenata. Trenutno je aktivno 14.968 slučajeva COVID-19.

Prema najnovijim ažuriranim službenim podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, 108 osoba je pozitivno na COVID-19 na području općine Fojnica.

Izvor: Zavod za javno zdravstvo FBiH

Prema službenim podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH na području Srednjobosanskog kantona broj aktivnih slučajeva je u porastu.

Izvor: Zavod za javno zdravstvo FBiH

Iz ZZJZ FBiH uz izvještaj napominju kako zbog nepotpunog izvještavanja privatnih laboratorija podaci nisu kompletirani.

Stanovništvu na području Federacije BiH preporučuje se da zbog trenutne COVID-19 epidemiološke situacije maksimalno izbjegavaju privatna i javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog domaćinstva da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom ljekaru kako bi dobili dalje upute.