Koordinator međunarodne Turske agencije za koordinaciju i saradnju (TIKA) za Bosnu i Hercegovinu, gospodin Muhamed Unal, sa saradnicima posjetio je Zavod Drin.

Gospodina Unala primio je direktor Zavoda, gospodin Adis Ramić.

Tema sastanka je bila upoznavanje sa trenutnom situacijom i aktivnostima Zavoda Drin, te nastavak saradnje i zainteresovanost TIKA-e da podrži projekte koje Zavod planira realizirati u narednom periodu.

Tokom posjete gospodin Unal je obišao neka od odjeljenja Zavoda i izrazio zadovoljstvo onim što je vidio, te pohvalio posvećenost uposlenika svojim nimalo jednostavnim poslovima i aktivnostima, a poseban akcenat je stavio na moguću podršku njegove organizacije za stručno usavršavanje i edukaciju uposlenika Zavoda.

Treba napomenuti da su predstavnici TIKA-e, prethodnih godina, više puta posjetili i
podržali Zavod Drin, a posebno značajan projekat, koji je u potpunosti realizovan sredstvima ove agencije, u toku 2014. godine, jeste rekonstrukcija i kompletno opremanje Odjela za fizikalnu terapiju i trim kabineta.

Direktor Ramić je ovom prilikom uputio zahvalnost gospodinu Unalu i agenciji koju zastupa, napominjući da je to organizacija koja je još od ranije veoma posvećena tome da kroz brojne aktivnosti podrži ustanove poput Zavoda Drin, te istakao značaj ovakvih posjeta.