Priča o smrti gospođe Advije Kanlić dobija svoj epilog, sin i kćerka Nezir i Ehlimana u Centralnom dnevniku govorili su o sve mu onome sa čime su se susretali posljednjih dana sa epidemiološkom službom:

“Nije tačno da je sekretarica njenog preduzeća testirana, niti zaražena! Niko iz majkine firme i okruženja nije testiran!

Nisu nas čak ni pitali s kim smo kontaktirali i gdje smo se kretali! Laž je da smo bili u Italiji, nigdje nismo hodali, ni ja majka nakon pojave simptoma! Majka je imala temperatura i do 42 stepena, nisu je htjeli ostaviti u bolnici, niti doći po nju!

Jedini savjet od ljekara koji smo dobijali 6 dana je bio skidajte joj temperaturu Voltarenom. Pred smrt ruke i noge su joj pomodrile, nije mogla stajati na svojim nogama, nije imala snage, buncala je i gubila svijest i dah. Na moje insistiranje poslali su Hitnu, ali samo s vozačem, sama sam je reanimirala u bolničkom autu masiranjem srca.

Tek danas javili da je tijelo u mrtvačnici na Barama, ne znaju šta da rade! Tužiteljica naredila obdukciju, ali u Barama odbijaju jer nemaju opreme i ne znaju kako dalje! Sahranit ćemo je tek poslije obdukcije!”

Djeca preminule žene kažu da je mnogo laži napisano u medijima o svemu, da su čekali da se sve smiri, te su odlučili da sada kažu šta se, zaista, događalo, piše Face.ba.