Više od dvije godine trajala je pravna borba penzionisanog majora Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mehdina Jakubovića protiv medija koji su ga lažno optužili da stoji iza, isto tako lažnog atentata na Aleksandra Vučića u Srebrenici 2015. godine.

Mehdin Jakubović

Prvi je tu laž objavio portal banjaluka.net, a zatim prenijeli RTRS, agencija SRNA, ali i neki drugi mediji. Iako je nepravomoćnom presudom dokazano da su svi ovi pobrojani mediji (Banjaluka.net, RTRS, SRNA) lagali i izgubili spor, tek su ovih dana počele stizati i prve pravosnažne presude.

Portal Banjaluka.net i agencija SRNA proglašene su krivim, te Jakuboviću moraju isplatiti odštetu, kao i sudske troškove za laži i klevete iznesene na njegov račun.

– Prošlo je dvije godine od dobro osmišljenog brutalnog, ali posve kukavičkog javnog medijskog ataka i harange na moju ličnost, moj ugled, čast i reputaciju. Mediji koji su prihvatili taj podli osmišljeni čin od nalogodavaca su izgubili sudski spor, a nalogodavci kukavice koji se kriju iza nekog prljavog parasistema su ostali poniženi, jer im plan nije uspio. Podignutog čela ponosno hodim ovom našom lijepom domovinom Bosnom i Hercegovinom. Šta više, napravili su kontraefekat, pa su umjesto da ukaljaju moj obraz, ugled i čast i da me u javnosti diskredituju, oni su time još više podigli moju čast i ugled u društvu, a mene prekalili i još više osokolili da činim plemenita djela zbog kojih su me i pokušali diskreditovati. Svjestan sam da sam na nišanu i meti zlikovaca takvog kova ali su oni na nišanu i meti Božije pravde, ali i sudske ondje gdje je ima, a u mom slučaju ju je bilo – kazao je Jakubović.

Mehdin Jakubović