Čudna poruka stigla je velikom broju korisnika Samsung Galaxy telefona tokom ove sedmice. Mnogi su se zbunili, a neki i zabrinuli kada su je dobili, o čemu su pisali i na društvenim mrežama pa su predstavnici ove kompanije morali objasniti o čemu je riječ.

Naime, korisnici ovog modela pametnog telefona dobili su obavijest “1” od aplikacije Find My Mobile, koja omogućava korisnicima pratiti lokaciju svog telefona. Međutim, kada bi kliknuli na obavijest, ona bi nestala, javlja CNN.

“Nikad ranije nisam koristio ovu aplikaciju. Nisam znao ni da je imam na telefonu. Počinjem se brinuti da mi je neko hakirao telefon ili napravio nešto slično”, napisao je jedan od korisnika na Twtteru i pokrenuo veliki broj komentara onih koji su dobili istu obavijest.

Iz Samsunga su se oglasili kada su se teorije počele razvijati na internetu, objasnivši da je došlo do greške koja nije opasna. Na računu korisničkog servisa Samsunga iz Velike Britanije na Twitteru napisano je da je to posljedica testa koji nije uspio.

“Obavijest u aplikaciji Find My Mobile greškom je poslana određenom broju korisnika Samsung Galaxy telefona. Uvjeravamo vas da ova obavijest ni na koji način ne škodi vašem telefonu”, piše u okviru objave.

Obavijest je stigla na telefone Note 10, Note 10+, S9, S10 i Galaxy Z Flip.