Narodno pozorište Sarajevo, koje je zbog novonastale situacije bilo prisiljeno prekinuti prikazivanje predstava pred publikom, počelo je sa emitovanjem svojih predstava putem YouTube kanala, link:

https://www.youtube.com/user/npsarajevo

Večeras je u 19:30 emitovana prva predstava putem live streama. Riječ je o operi “Hasanaginica” kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića.

Da podsjetimo, Narodno pozorište Sarajevo je 18. marta ove godine jubilarno obilježilo 20 godina od premijerne izvedbe opere “Hasanaginica”.

Već 23. marta u 19:30 sati, slijedi  arhivski snimak  drame “Balada o Omeru i Merimi” prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Balet Petra Iljiča Čajkovskog  – “Uspavana ljepotica” u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. marta. Predstavu ćemo  emitovati u 19:30 sati, a u istom terminu 27. marta slijedi komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.

– Našu dragu publiku ovim putem obavještavamo da ćemo repertoar naših predstava za live stream objavljivati sedmično. Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen na zvaničnim stranicama NPS, na Facebooku, Instagramu i web stranici www.nps.ba. Budite odgovorni – ostanite kod kuće – poručili su iz Narodnog pozorišta Sarajevo.