Političko oglašavanje

Ramiz Meša je kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine kao nosilac liste Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Ugledni je privrednik iz Fojnice i bio je zastupnik u Federalnom parlamentu u periodu 2014. – 2018.

Bio je predsjednik IO MIZ Fojnica u periodu 2010-2018. godine.

Ramiz Meša je ostao upamćen po tome da je pokrenuo Zakon o igrama na sreću. Kao federalni zastupnik je predlagao zakone, što nije čest slučaj za zastupnike. Čak je jedini zastupnik koji se nakon kraja mandata odrekao tzv. bijelog hljeba.

Svi trebamo dati svoj doprinos da naša država, narod, porodica ojača. Sve to sam vidio kroz djelovanje predsjednika Efendića. Smatram da ovo nije kratkoročan projekat, nego da je dugoročan, što je jedan od razloga mog pristupa stranci – kazao je Meša.

Ukoliko dobijem povjerenje građana nastavit ću se boriti za prava naših ljudi. Još jedan segment koji sam pokušao u prethodnom mandatu da aktueliziram je Zakon o restituciji, to je tema s kojom se trebamo ozbiljno pozabaviti kako bi obeštetili svi oni koji su oštećeni prethodnim sistemima – poručio je Meša, obećavši da će i u tome dati svoj doprinos.

Inače, u programskoj platformi SBiH-a je Zakon o restituciji i denacionalizaciji, s obzirom da je BiH jedina zemlja čitave Istočne Evrope koja nema takav zakon.