Franjevac Mirko Majdandžić, nastupio je na manifestaciji “Noći Bosne i Hercegovine 2023” u Frankfurtu te iznenadio izvedom pjesme Safeta Isovića.

Prije nego što je otpjevao pjesmu “Kao što je Bosna moja”, fra Majdandžić održao je kratki govor prisutnima.

“Budite ponosni na prostor s kojeg dolazite. Vi ste ovdje došli iz dijela Evrope koji se zove Bosna i Hercegovina. Ako to želite provjerite otiđite u muzej u Fojničkom samostanu i tamo ćete pronaći potvrdu ovoga što pričam. U 15. i 16. vijeku u Fojnici bila je zlatarska fojnička škola u kojoj su majstori pravili predmete od fojničkog zlata i srebra”, kazao je.

Potom je dodao da sigurno ljudi u tuđini ponekad osjete sjetu pa i zapjevuše neku od pjesama koje ih posjećaju na domovinu.

“Siguran sam da ste ovdje sa sobom donijeli vrijednosti koje su vam vaši roditelji, djedovi, nane, bake utkali u vas. To su vrijednosti saradnje, mekoće duše, komšiluka, prijateljstva i nadam se da ćete s tim vrijednostima koje ste donijeli sa sobom obogatiti ovaj dio Evrope. Evropa je bogata, ali mislim da je izgubila malo duše. Mislim da je Božije proviđenje da vi donesete malo duše ovdje”, kazao je.