Zadovoljstvo nam je predstaviti ručne radove naše sugrađanke, mlade djevojke, Nihade Bukvić.

Usljed nedostatka posla u svojoj struci i nemogućnosti pronalaska bilo kakvog posla, ona je krenula sa realizacijom svojih kreativnih ideja.

Sve je počelo skoro prije godinu dana, kada je dobila povjerenje mladenke da joj radi potpunu dekoraciju svadbe. Mlada je bila oduševljena kitnjom za goste, sitnim detaljima na stolovima, ukrasima na automobilima i na kraju najviše sa bidermajerom. Ona bidermajere pravi od cvijeća koje nikada ne vehne, od Eva glitter pjene (gumenog papira).

U ovim ljetnim i jesenjim danima, aktuelne su svadbe te Nihada posebnu ljubav i pažnju posvećuje kitnji za svadbena veselja. Pored dekoracija za svadbena veselja, radi i unikatne poklone. U svojoj ponudi ima širok dijapazon proizvoda počevši od malih ukrasa za stolove (flowerbox-ove), do 3D slika, mini ukrasnih detalja…

Sve što njena mušterija zamisli, ona uradi. Njeni radovi od ruža, preko ljiljana do tulipana naprosto osvajaju srca dama i njihovih jačih polovina.

Bitno je naglasiti da sve što radi, radi s ljubavlju i pažnjom. Njeni radovi ne mogu promijeniti oblik i boju.

Pozivamo naše čitatelje da joj poklone svoje povjerenje i nešto naruče iz njenog asortimana. Ako podržavamo mlade i kreativne ljude, onda podržavamo i napredak našeg društva.

U toku je nagradna igra na Facebook stranici Deco by Nihada i Instagram profilu deco_by_nihada.

U prilogu možete pogledati neke od izdvojenih radova.

Za Fojnica.net napisala: Nihada Duharkić