Lamija Džigal Bektešević

Ovom prilikom želimo obavijestiti građane Fojnice da će se održati prezentacija obrta
OD „Balans“ Fojnica, vlasnice Lamije Džigal-Bektešević iz Fojnice,
u nedjelju, 19. juna 2022. godine u konferencijskoj sali Lječilišta „Reumal“ Fojnica sa početkom u 15 sati.

Ordinacija Balans

Lamija Džigal-Bektešević je, kao mala djevojčica, izbjegla u Holandiju ali Bosnu je ponijela u sebi i ponovo je naša sugrađanka od 2021. godine tj. nakon preseljenja porodice iz Holandije u našu Fojnicu.

Lamija Džigal-Bektešević, vlasnica ordinacije Balans

Jedna nova pozitivna priča koju nam donosi naša sugrađanka, a koja će Fojnicu obogatiti novim pristupom i iskustvima u liječenju, predstaviti i povezati sa drugim kulturama i mogućnostima u budućnosti. Vizija koju ima i koja je počela da oživljava će, vjerujemo, značajno unaprijediti kvalitetu života naših sugrađana ali i šire kako u BiH tako i van BiH.

Ordinacija se nalazi preko puta Doma zdravlja Fojnica, Bolnička 5

Pored zdravstvenih benefita koje će prenijeti i dati sugrađanima, njeni planovi su mnogo veći i u drugim sferama života o čemu će se čuti u skorijoj budućnosti.

Informacije o prezentaciji

Posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa novim pristupom liječenja i poboljšanja kvalitete života tj. načnu uspostave balansa između fizičkog i duhovnog stanja organizma.

OD „Balans“ Fojnica će ovom prilikom, nasumičnim odabirom, pokloniti cjelokupni test ishrane za jednu osobu uz precizne savjete o izmjeni i kvalitetnijoj ishrani.

Lamija Džigal-Bektešević ima višegodišnje terapeutsko iskustvo u inostranstvu u ovoj oblasti, a bazirano je na filozofiji Rudolfa Steinera, antropofiliji i holističkom (sveobuhvatom) liječenju. Njena je velika želja da to stečeno znanje prenese i primijeni u svojoj Fojnici i okolini.

OD „Balans“ u svojoj ponudi ima: testove ishrane, vitamina, minerala, hormona a i testove za održavanje tjelesne mase. Prestanak upotrebe samo 1 namirnice iz jelovnika je jedan od načina da se ti mehanizmi deblokiraju, te na taj način omogući da organizam sam prepozna i prevaziđe postojeći problem.

Nakon što se testiranjem utvrdi o kojoj namirnici se radi ista se isključuje iz jelovnika najmanje 3 mjeseca, a već nakon 2 do 3 sedmice poboljšanje bi trebalo biti osjetno. Za 3 do 4 mjeseca postiže se puni efekat. Najvažnije je da ovakav način prilagođene ishrane dovodi do oslobađanja organizma od štetnih tvari, jačanja imunološkog sistema, a time i spremnosti organizma da se odupre odnosno izbori sa mikroorganizmima, stresogenim faktorom i svim promjenama koje nastaju zbog nepravilne ishrane.

Unos neodgovarajućih namirnica u organizam odnosno namirnica na koje smo intolerantni pogoršava naše cjelokupno zdravstveno stanje, a prestankom unosa se smanjuje broj i jačina simptoma, lakše se podnose hronične bolesti, vrši se detoksikacija i rasterećenje organizma, te kao krajnji ishod dolazi do regulacije tjelesne mase. To je ukratko opis liječenja i do kojih rezultata se dolazi.

Pozivamo građane Fojnice koji žele da poboljšaju kvalitetu svog života da svojim prisustvom uveličaju ovu prezentaciju, koja će se održati u nedjelju, 19. juna 2022. godine u konferencijskoj sali Lječilišta „Reumal“ Fojnica sa početkom u 15 sati.