Proteklih dana završena je i fasada na novosagrađenoj kući Behke Krlić u Fojnici, saopćili su iz Udruženja Prosvjetitelj Tim Fojnica na svojoj web stranici.

Navode još, da je u narednom periodu planirana manja terasa, betoniranje staze oko kuće, te predulaz, za što je već obezbjeđen materijal.

Ispred Udruženja Prosvjetitelj Tim Fojnica se zahvaljuju svim donatorima i dobrim ljudima, koji su na bilo koji način učestvovali u ovom kompletnom projektu, a posebno fojničkim majstorima koji nisu željeli nikakvu materijalnu nadoknadu za radove fasade.

Podsjećamo, Udruženje Prosvjetitelj Tim Fojnica, pokrenulo je u januaru 2018. godine akciju za izgradnju kuće za Behku Krlić, koja je ratnim vihorom iz Žepe dospjela u Fojnicu i tu sa starom majkom nastavila život. Nakon dužeg vremena i iskrene brige o majci, majka joj umire, te ostaje sama. Kao dugogodišnja podstanarka, baveći se raznim poštenim poslovima, uspjela je uštediti nešto sredstava i kupiti plac sa porušenom kućom u želji da tu napravi nekada kuću.

Nakon toga, nesebičnim odricanjeg od svoga slobodnog vremena, svojim poznanstvima, prijateljstvima, svojim ugledom i ugledom imena “Prosvjetitelj-Muallim”, zajedno sa dobrim ljudima, ovaj poduhvat je od strane organizacionog tima priveden kraju.

U decembru 2019. godine, na neizmjernu sreću i radost Behke Krlić, zvanično su joj predati ključevi od njenog novog doma.

Tim Fojnica Udruženja Prosvjetitelj je vodio mnoge manje projekte, a ovo je bio prvi veći projekat za njih, a time i još veći poklon našoj sugrađanki Behki, na čemu im se iskreno zahvaljujemo.