Udruženje “Prosvjetitelj” Srebrenica u saradnji sa svojim timom iz Luxembourga i Odborom za Srebrenicu Luxembourg započeli su realizaciju podjele bajramskih paketića i školskog pribora na području Srednjeg Podrinja. Veliku ulogu u ovom humanom djelu odigrali su džemati iz Luxembourga, dijaspora BiH i Sandžaka, kao i Fondacija ASR iz BiH.

“Emanet su nam bijeli nišani u Potočarima, a briga o djeci je naš zadatak koji su nam oni ostavili. Djeca šalju poruku “Preživjeli smo”, iako je bio plan da ih nema. Ona su veliku bogatstvo na ovom dijelu zemlje bosanske.”, riječi su jednog od dobročinitelja iz Luxembourga.

U četvrtak, 30.7.2020. godine, aktivisti Udruženja Prosvjetitelj krenuli su sa podjelom paketića u pet općina: Zvornik, Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica. Paketići su podijeljeni u Voljavici, Glogovoj, Konjević Polju, Cerskoj, Novoj Kasabi i Snagovu. Plan je da se do kraja Bajrama podijeli i ostatak pakatića i školskog pribora. Vrijednost ovog projekta je 30.000 KM.

Molimo Allaha dž.š. da nagradi sve dobre ljude koji su učestovali u ovoj hairli akciji i izmamili osmijeh na lice mališana iz Podrinja. Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Božiji Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Darivajte se međusobno, i voljet ćete se”.

(prosvjetitelj-muallim.org)