Jusuf Nurkić i Adair Šetkić patikama broj 52 obradovali Adema Salčinovića iz Fojnice

Adem Salčinović živi u fojničkom naselju Dusina, visok je dva metra, ima 150 kilograma, a nosi obuću broj 52 koju teško nalazi na našem tržištu

Za njegov problem čuli su uspješni košarkaši koji su odlučili da ga obraduju i pošalju mu patike odgovarajuće veličine.

Osamnaestogodišnji Adair Šetkić košarkaš košarkaškog kluba Mastria Academy Catanzaro sa jugu Italije, kada je čuo za priču Fojničanina Adema Salčinovića i njegovu muku sa pronalaskom odgovarajuće obuće, odlučio je da mu pomogne.

Salčinović kaže da mu je Adair puno pomogao jer mu je poklonio dva para patika iako ga nikada nije vidio.

– Došlo mi da plačem, Boga mi. Hvala mu puno – kazao je Salčinović.

I patike koje su mu jučer došle poštom od Jusufa Nurkića mu odgovaraju.

– Ma kao skrojene za mene. Dobio sam pet pari patika od njega i hvala mu puno – kaže Salčinović.

Adair, s druge strane, priča da i on nosi obuću poprilično velikog broja, te da zna sa kakvim se problemom susreće Fojničanin Adem.

– Nakon što sam čuo njegovu priču odmah sam se dao u akciju da nađem cipele za njega. Našao sam dva para patika koje sam po mojim roditeljima poslao Ademu. Prenijeli su mi pozdrave i veliko hvala od gospodina Adema koji se, kako su mi rekli, veoma obradovao patikama,a mene je obradovala činjenica da mu stoje odlično i siguran sam da će još mnogo ljudi reagovati i pomoći mu oko pronalska odjeće i obuće u njegovoj veličini – kazao je košarkaš Adair Šetkić.

Šetkić kaže da u današnje vrijeme svako zaslužuje da ima ono osnovno, uključujući i odjeću i obuću.

– U današnje vrijeme sve je to dostupnije nego prije nekih 20 ili 30 godina i rado ću uvijek pomoći onima koji to iz bilo kojeg razloga ne mogu priuštiti sebi – zaključuje Šetkić.