Enid Salčinović, dječak koji ima 11 godina, hitno treba našu pomoć kako bi otputovao na liječenje u Tursku zbog bolesti Vasculitisa, upala krvnih sudova, koja je opasna i po život ako se na vrijeme ne liječi odgovarajućim terapijama i operacijom.

Enid je hospitaliziran u Sarajevu, od 18. decembra 2023. godine. Simptomi koje ima su jaki bolovi u trbuhu, krvarenje u stolici, povraćanje krvi, krv u mokraći, pucanje krvnih žila po tijelu sa osipom, upale zglobova, nagli otok cijelog tijela i glave, te gubitak snage i umor.

Također, suočava se s ozbiljnim oštećenjem bubrega, upalama crijevnih organa, iskašljavanjem krvi ili oštećenjem živaca zbog smanjenog protoka krvi u očima, ušima, nosu, plućima ili živcima.

Prva posjeta Turskoj zakazana je za 20. februar 2024. godine radi temeljnih pregleda i daljnjeg planiranja liječenja.

Hitno je potrebna finansijska podrška.

Detalji za uplatu na bankovni račun su:

Enid Salčinović
Broj računa: 1413101310490332
Adresa: Olovska 117, Sarajevo.

Za dodatne informacije te uplate preko MoneyGrama ili Western Uniona, možete kontaktirati majku Enida, Minelu Salčinović na br. telefona +38761851050, ili rođaka u Americi, Rizvić Sejd. Alternativno, možete kontaktirati predsjednika džematskog odbora džemata Rizvići, Rizvić Esmina, na broj +38762207404. Enidova majka, Minela, porijeklom je iz džemata Rizvići.

Za uplatu donacija moguće je koristiti GoFundMe, na linku gofundme.com.