Foto: H. Čukle

U organizaciji Udruženja građana sportskih ribolovaca (UG SR) Fojnica je tokom proteklog vikeda organizirala memorijal „Ivo Pecirep“ takmičenje u flay fišingu koje je održano na rijeci Dragači na mušičarskoj stazi.

Foto: H. Čukle

Učestvovalo je 25 takmičara, a lovilo se samo jednom suhom mušicom jer je to u stari način na koji je lovio pokojni Ivo Pecirep. Sjetili su se pokojnog Ive Pecirepa i svih koji su umrli a radili u ovom ribarskom udruženju.

Foto: H. Čukle

– Evo i ove godine organiziramo naš memorijalni kup takmičenje memorijal „Ivo Pecirep“ Fojnica, sjećanje na Ivu Pecirepa, na našeg uvaženog člana koji je dao ogroman doprinos za postojanje ribolovnog društva u Fojnici. Mnoge nas mlade je naučio stvarima koje su bitne kako u ribolovu tako i generalno i u ekologiji. Došli su nam brojni prijatelji, odazvali su se pozivu i došli iz Kaknja, Kreševa, Busovače, Novog Travnika, Gornjeg Vakufa, širom Bosne i Hercegovine.Takmičenje je revijalnog karaktera i imali smo dobro druženje – kazao je Ismet Zulum, predsjednik UG SR Fojnica.

On je naglasio „veliku važnost ekologije i zaštite naših voda i prirode, jer ona nama mnogo daje“.

– I mi bi trebali da je više poštujemo i čuvamo. UG SR Fojnica iz Fojnice je samo iza ove organizacije. Svojim sredstvima organizovano je takmičenje. Još se nadamo se da ćemo takmičenje dovesti na još veći nivo i da čemo imati veći broj takmičara. Sudije su iz Novog Travnika i sa njima imamo dobro saradnju. Dodjelit ćemo svim učesnicima zahvalnice a najboljima diplome, medalje i pehare – kaže Zulum.

Foto: H. Čukle

Najbolji ulov su imali Lukin Ivan iz Busovače koji je osvojio prvo mjesto i ulovio najveću ribu, drugo mjesto je osvojio Enes Šišić iz Gornjeg Vakufa, a treće mjesto je osvojio Frano Čavara iz Busovače. Pripali su im diplome, medalje i pehari. Nakon toga je uslijedilo druženje i razmjenjivanje iskustava u ribolovu i zgodama i nezgodama u pecanju.