Nakon odličnih akcija koje su zadnjih dana sprovedene na čišćenju korita rijeke Šćone od strane “UGSR” Fojnice, kao i čišćenja izletišta Slapovi Kozice od strane Brdsko biciklističkog kluba “Triton,” redakcija portala Fojnica.net je dobila fotografije akcije sa jednog dijela izletišta Malkoč, koju je sa svojom porodicom sproveo gosp. Goran Bešlić.

Pored toga što je pokupio smeće, mahom limenke piva, koje nesavjesni posjetioci ovog izletišta ostavljaju za sobom, Goran je predložio da pokrenemo i jednu akciju kojom bi doprinjeli, kako i sam kaže, ljepšem izgledu naše Fojnice, naše Bosne i Hercegovine i naše planete.

Putem našeg i vašeg informativno-zabavnog portala Fojnica.net, mi tu akciju i sprovodimo.

Obzirom da je nastupilo vrijeme teških izazova vezano za situaciju sa koronavirusom, šume i izletišta su nam svakim danom sve posjećenije.

Pozivamo izletnike, planinare, bicikliste, šetaće i sve druge ljubitelje prirode na izazov koji smo nazvali “Jedna šetnja – jedna vreća.”

Sakupimo vreću smeća na svakoj našoj šetnji prirodom i time uljepšajmo njen izgled i očistimo našu okolinu, a vrijedna porodica Bešlić je to već uradila.

Nadamo se, da će svakim danom sve više ljudi shvatiti važnost ovakvih projekata i pridružiti se u borbi za čišći i ljepši okoliš.