U Fojnici je danas održan turnir pod nazivom ‘Fojnica open 2020’ na kojem je učestvovalo preko šezdeset igrača, od kojih je bilo 40 djece.

Turnir je organizovan u sklopu manifestacije Dani općine Fojnica, pod pokroviteljstvom Općine a u organizaciji stolnoteniskog-teniskog kluba Fojnica.

Turnir je otvorio načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura koji je naglasio kako je ovo prvi, od preko dvadeset događaja koji će se ove godine upriličiti u čast rođendana Fojnice.

Igrali su kadeti, seniori i veterani a u sve tri grupe su dodjeljene vrijedne nagrade i diplome za najuspješnije.

U kategoriji djevojčice do 16 godina treće mjesto pripalo je Ivi Mrtić i Aneli Puljić – STTK Fojnica, drugo mjesto je Ela Čiča – STK Kreševo i prvo mjesto pripalo je Ani Sladoje – ST Klub Istočno Sarajevo.

Dječaci do 16 godina: Mario Arapović – STK CM Vitez je zauzeo treće mjesto, kao i Sergej Čavarkapa – STK Istočno Sarajev, Marko Mičić – STK Istočno Sarajevo je osvojio drugo mjesto, a prvi je bio Andrej Kožul – STK Kreševo.

U kategoriji seniori od 16-40 godina: Igor Sabljić-STK Kreševo i Marko Bobaš – STK CM Vitez su bili treći, Slaviša Zirojević – STK I. Sarajevo drugi, dok je Dražen Kraljević – STK Kreševo osvojio prvo mjesto.

Veterani 40+: Treće mjesto je osvojio Zoran Kraljević – STK Kreševo i Mirko Milošević – STK CM Vitez, Vlado Sabljić – STK Kreševo i Željko Kožul – STK Kreševo prvo mjesto.