Svjedoci smo da je posljednih dana, pa i sedmica, prisutna pojačana gužva u trgovinama u Fojnici.

Naime, građani su kupovali osnove životne namirnice i stvarali svoje zalihe, a samim tim praznile su se police i stvarala panika.

Ovih dana gužve u marketima su manje, međutim još uvijek je velika potražnja za brašnom.

Općinski štab civilne zaštite općine Fojnica je, na jednoj od sjednica, formirao tim koji svakodnevno na terenu prati situaciju, snabdijevanja robom svih trgovina.

Danas smo obišli trgovine i uvjerili se da mjesta panici nema, svih namirnica još uvijek ima dovoljno, nismo zatekli prazne police a brašno je došlo u dvije trgovine, te su se stvorile velike gužve.

Prema informacijama kojima raspolaže Općinski štab jeste da brašna ima ali dobavljači koji snabdijevaju Fojnicu, ne mogu konstantno raditi isporuku.

Općinski štab civilne zaštite Fojnica je, zahvaljujući informacijama sa terena i komunikaciji sa trgovcima i dobavljačima, poručio građanima da će svih neophodnih artikala, uključujući i brašno, biti dovoljno i u narednim danima.

Prilikom obilaska uvjerili smo se da se trgovci i građani ponašaju odgovorno, vodi se računa o socijalnoj distanci, vrši se dezinfekcija ruku, te nose se maske i rukavice.