Živimo u vremenu zbunjenosti obična čovjeka spram situacije i događaja koji nas iz dana u dan okružuju.

Pozitivna reakcija u cilju aktivne promjene i poboljšanja stanja nije urođena svakome, pa tako od istih dosta često i ne bude shvaćena.

Ta ljudska kvaliteta i entuzijazam se oslikao kroz Udruženje “Fortuna” Fojnica, koje je za kratko vrijeme pokrenulo lavinu pozitivnih promjena i spašavanja, sada već, velikog broja životinja.

Vođen izrekom “Ko voli životinje, voli i ljude“, od sveg srca sam prihvatio aktivnosti mladog Udruženja koje ima za platformu da osigura dom za ostavljene, napuštene i nemoćne životinje, a time i osigura slobodu kretanja urbanim naseljima za našu djecu, ali i nas odraslih.

Ovaj aktivizam je prepoznat od strane dobrih ljudi koji su podržali rad naše omladine, te sa svojim donacijama omogućili lakši i uspješniji rad.

Kao većina udruženje pa tako i ovo, nije profesionalno orijentisano, ali uključenje profesionalaca je svakako dobrodošlo, pa je tako prepoznat i aktivizam naše Veterinarske stanice Fojnica, koja se uključila i dala punu podršku ljubiteljima životinja, što je svakako za pohvalu.

Ova mala grupa entuzijasta ne može sama uspjeti i svaka podrška je dobro došla, pa budite i vi dio pozitivnih promjena, a kritičara imamo i viška.

Kao ljudska vrsta zaslužujemo siguran život, ali moramo biti i moralni, da ta sigurnost ne smije biti na uštrb životinja.

Nisam za “slobodu” pasa na ulicama, ali svakako Udruženje  zaslužuje pomoć u rješavanju ovog problema, i bez velike podrške i opšteg uključivanja i shvatanja problema šire mase, njihova misija je time mnogo teža.

Lično sam napadnut od strane čopora, ali za to ne krivim nikoga, a krivim i sve nas!

Mi, ljudska vrsta, razumom obdareni, smo tako razorili sistem prirodne stabilnosti da smo izludili jedni druge, a o životinjama da i ne govorimo.

Stoga, ko može neka pomogne ovim mladim ljudima, jer svačija pomoć može biti presudna za uspjeh.

Za kraj, “Mnogi razmišljaju, rijetki predlažu, ali samo izuzetni reaguju”, stoga još jednom vas pozivam BUDITE I VI DIO POZITIVNIH PROMJENA, BUDITE #IZUZETNI.