U subotu, 21. oktobra 2023. godine, u okviru III kola Lige mladih SBK, KK STAR je ugostio KK Kiseljak.

Pioniri

Prvi su na teren istrčali pioniri oba kluba. Od samog početka se vidjelo da KK STAR ove sezone u ovoj selekciji ima jednostavno brzinu više u odnosu na svoje protivnike iz Kiseljaka. Već se u prvom poluvremenu moglo naslutiti da će KK STAR upisati treću ovosezonsku pobjedu što se i obistinilo na kraju rezultatom 71:46 u korist domaćina. Čestitke objema ekipama na fer i korektnoj igri.

Kadeti

KK KISELJAK u selekciji kadeta ulazi u utakmicu kao potpuni favorit. Fizički jači i tehnički bolji. No, ekipu iz Fojnice to nešto baš i nije impresioniralo. U utakmicu ulaze više srcem nego glavom i gle čuda, na poluvremenu gube samo poen razlike.

Početkom drugog poluvremena, Kiseljak bježi na 10 poena prednosti i činilo se da će dva boda odnijeti kući. Zapravo, neki su ta dva boda već vidjeli u Šćitovu Polju. Jedini problem KISELJAKA je bio što je KK STAR i drugo poluvrijeme igrao srcem. Neobjašnjivo sustižu zaostatak na koš ili dva razlike dvije minute do kraja. Igra se koš za koš. Na 12 sekundi do kraja pri rezultatu 71:69 za Kiseljak, Milan Trogančić se diže i sa Alaupovke pogađa za tri poena. Fojnica vodi 72:71. Usput, to je bila 12. trojka danas za Fojnicu.

Zanimljivo je da su svi iz prve petorke upisali po najmanje dvije trojke protiv Kiseljaka.

Vrijedi spomenuti borbenost Zuluma, smirenost Huzbašića, požrtvovanost Topalovića, energiju Barbarića, izdržljivost Karahmeta, timski duh Ormana, Huseinbašića, Nišića i našeg Ante koji nisu upisali zapaženu minutažu, ali su bili uz svoju petorku.

Gosti traže timeout nakon kojeg nisu uspjeli postići dodatne poene. Srčana odbrana ekipe KK STAR.

Konačnim rezulatatom 72:71 u korist domaćina, dva boda ipak ostaju u Fojnici.