Nezaobilazno je da se svaki uloženi trud na kraju isplati, kao i da dođe zaslužena nagrada.

Iza našega Filipa su stotine, pa smijemo slobodno kazati i hiljade pretrčanih kilometara, desetine takmičenja i brojni zavidni rezultati.

Do sada je učestvovao u raznim trail utrkama i maratonima, i uvijek je postizao zapažene rezultate obezbjeđujući sebi mjesto među prvih deset.

Posebno je bio ponosan na četvrto mjesto koje je zauzeo na trail utrci koja je održana na Jahorini, kao i na istrčani maraton čija je dužina kao što znamo 42.195 metara.

U organizaciji Sportsko-rekreativnog društva “Maratonac” Tuzla i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, 25.10.2020. godine održan je rekreativni maraton odnosno polumaraton, na kojem se okupilo stotinu takmičara, njih 30 je trčalo maraton, a 70 polumaraton.

Istrčavši 21.100 metara odnosno polumaraton za sjajnih 1:36:46 h, fojnički maratonac Filip Bilić je između sedamdeset takmičara zauzeo fantastično treće mjesto i zasluženo po prvi put stao na pobjedničko postolje.

Učešće u ovoj utrci je uzeo i Marko Kalamut, koji je također ostvario zavidan uspjeh istrčavši 21 kilometar za 1:56:25 h.