Jedan od rijetkih, a možda i jedini registrovani nožar u Bosni i Hercegovini, je mladi čovjek koji je stari kovački zanat modernizovao i prilagodio potrebama današnjih potrošaća i kupaca.

Senad Divljanović je rođen 1993. godine u Gradačcu, a u mašinskoj struci radi od svoje sedamnaeste godine.

Za uspjeh u poslu kojim se bavi, zaslužna je prije svega velika ljubav prema metalu i njegova lična kreativnost.

Prvu mašinu za obradu i oštrenje noževa je sam osmislio i napravio, nakon čega ozbiljnije kreće u izradu noževa prema svojoj mašti ali i želji kupaca.

U ovom poslu mu pomaže njegov otac, a noževe iz svoje serijske proizvodnje izvoze za jednu austrijsku firmu.

Njihovih noževa, koji su više umjetnička djela nego alat (što se može vidjeti i na fotografijama) ima po svugdje u svijetu, od Njemačke, Austrije, Hrvatske, Srbije, Holandije, Švicarske, Norveške, Slovenije, Poljske, Amerike… a dva noža su završila na kruzeru kod jednog kuharskog Masterchefa i obišla su svijet.

Ove predivne noževe možete naručiti kod majstora Senada (preko fb stranice Dragon Bosnian Knives), a sam izgled i oblik možete odabrati iz kataloga do sada urađenih, prema vlastitoj želji i mašti ili uzimajući ideje iz časopisa i internet stranica.

Ovo je još jedan u nizu primjera kako mlad čovjek može uspjeti u Bosni i Hercegovini, ukoliko naravno ima viziju, ambiciju, volju i želju za poslom.