Naša pomoć potrebna je Amini Hasanagić iz Fojnice, 29-godišnjoj majci malene Ajše, koja je danas sanitetskim avionom hitno prebačena u Tursku, jer joj život ovisi o koncu.

Avion je plaćen 8.961 eura iz programskih sredstava za liječenja Pomozi.ba.

Pomozi.ba pokrenuo je akciju za pomoć Amini.

Pozivom na broj 17006 donirate 2 KM za njeno liječenje.

Amina je kćerka rahmetli efendije Kasima Kršića, koji je vodio džemat Ostružnica kod Fojnice. On je od iste bolesti umro prije 12 godina.

“Sreća tročlane porodice Hasanagić iz Fojnice uništena je krajem marta ove godine kada je Amina primljena u bolnicu u Travniku zbog bolova u stomaku. Odmah je prebačena na intenzivnu njegu sa dijagnozom i kliničkom slikom teškog hemoragijsko-nekrotizirajućeg pankreatitisa nakon čega je hitno operisana”, naveli su.

Kako navode da je nakon toga je imala još tri operacije, nakon kojih je došlo do pogoršanja stanja.

Prije ovog nemilog događaja Amina je bila zdrava mlada žena koja je uživala u životu punim plućima sa svojom divnom porodicom.

“Sada se bukvalno bori za vlastiti život, a od iste bolesti od koje Amina boluje prije dvanaest godina umro je njen otac. Za avionski sanitetski transport do Turske plaćeno je 8.961 eura, a za Aminino liječenje je pored ovog iznosa potrebno još 40.000 eura. Udruženje Pomozi.ba dalo je garanciju bolnici da će troškovi liječenja biti podmireni”, naveli su.

Molimo sve dobre ljude da pomognu da čim prije prikupimo sredstva za ovu voljenu majku i jednu od omiljenih nastavnica u osnovnoj školi “Muhsin Rizvić” iz Fojnice.

Amini sada predstoji teška bitka za život, a mi se nadamo da će se vratiti živa i zdrava svojoj bebici Ajši u zagrljaj.

Osim poziva na broj 17006, Amini možete pomoći donacijama na način objavljen na stranici pomoziba.org.