Kenana Strujić-Harbić

Kenana Strujić-Harbić, narodna poslanica u Skupštini Crne Gore, hrabro je održala lekciju negatorima genocida.

“Da, hrabra sam! U parlamentu Crne Gore ima zastupnika koji nas etiketiraju kao građane drugog reda, prozivaju kroz Srebrenicu, kroz to što smo Bošnjaci! Abazović lijepi etikete manjinama. Parlamentarci Srbi nas vraćaju na bolne teme i provociraju naše emocije! Zašto? Srebrenicu ne možemo gumicom izbrisati.

Skupština Crne Gore usvojila je Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta kojom se osuđuje masovni zločin u Srebrenici. Masovni zločin! Predsjednik Đukanović to naziva Rezolucijom o genocidu, priznaje genocid i izvinjava se. PZP je podržao Deklaraciju o Srebrenici, a onda Krivokapića! Predstavnici DPS-a priznaju genocid, kaže Strujić-Harbić.

Nadalje navodi kako Crnogorci imaju poštovanje prema žrtvama u Srebrenici, te da se plaše dana koji dolaze. Veliča se srpska vlada, sa zgrade parlamenta ispaljen je vatromet, slave smjenu vlasti s nacionalnim obilježjima druge države.

“Imamo Bosanku u Vladi koja je rekla da je srpski nacionalista i četnik! Bit će na čelu ministarstva prosvjete, bojimo se šta će Bošnjačka djeca učiti. Imamo ministricu zdravstva koja nije poštovala epidemiološke mjere na sahrani patrijarha. Deset posto je Bošnjaka u CG po posljednjem popisu iz 2011. godine, oko 70 hiljada pripadnika islamske vjere…

Nadam se da će se povećati procenat zastupljenosti Bošnjaka. Nikada nisam imala problema u Pljevljima od komšija i prijatelja. Ne plašim se! Crna Gora duguje Bošnjacima, jer smo dali veliki doprinos 2006. godine, kako bi vratila svoju nezavisnost.

Pogubno je da Krivokapić nudi da mu neko od Bošnjaka bude savjetnik za manjine. Pravimo dobar ambijent za Bošnjake u Crnoj Gori, nemamo drugu domovinu, Crna Gora je naša domovina, Nećemo živjeti u prošlosti, govori Strujić-Harbić.